Framsidan

Övriga artiklar

Brev till Rikare Liv

Religion & vetenskap  

Bibelns plantor

Botanisk have i København

En frisk och klar sommarmorgon bland blommor och blad. En fågel kommer framspringande, och låter oss hälsa på hennes unge. Vi känner oss välkomna, och blir glada. Visserligen hade vi ingenting att bjuda på. En permanent guidning över växter som omtalas i Bibeln är något alldeles speciellt i denna paradispark.


  Paul Lindberg: |2009–06-23|  Kristitörnekrona, ebenholts, dadelpalm, olivträd, granatäpple, myrra, cypress, fikon, vindruva och många, många andra växter omtalade i Bibeln, hittar du i Köpenhamns botaniska trädgård. Vid parkentrén finns skyltar och beskrivningar var du hittar Bibelns plantor.

Botaniska trädgården är en oas mitt inne i den larmande storstaden, och här hittar man lugnet, skönheten och möjligheten till eftertanke. Lojheten och doften av en paradisträdgård är en lisa för själen – sommar som vinter.

Köpenhamns botaniska trädgård ligger på platsen för ett tidigare befästningsverk, som revs år 1850. På dess plats byggdes Tivoli, botaniska trädgården och parker, bland annat Ørstedsparken.

Mikroklimatet kring trädgårdens nedsänkta sjö utgör bra växtmöjligheter.

Ett litet semestertips!

Skylt för guidning för Bibelns plantor, med en ängel i bakgrunden.

FOTO: RLC