Stockholm Pride 2009

FOTO: RLC

LIVSSTIL & LIVSANDA

Övriga artiklar

Till framsidan

Brev till Rikare Liv

 

Stockholm Pride 2009

Kärlekens mässa

Många drömmar, människor, gavs ett nytt befriat hopp

när Guds Ande mötte tro med liv och form.

Av en öken blev en trädgård, av ett svek ett nytt förbund

när Guds Andes vinge rörde vid vår jord.

                                                            A.K.Hammar, vers 2, 1992


 Paul Lindberg |2009–08–11|  Runt om i världen förföljs, arresteras och mördas hbt-personer på grund av kärlek. I Sverige kunde Gayparaden i Stockholm visa på en glädjefullhet, med stöd av omkring 400.000 åskådare och med 50.000 deltagare i själva paraden. Och med i paraden vandrade Sveriges politiska ledare, och representanter från kristna organisationer. Men även hela spektret av de demokratiska intresseorganisationerna. Och framförallt genomstolta och gayglada människor från hela Sverige, med en festivalanda som blivit hela Sveriges gayfirande. 

I Europa är EU garanten för mångfalden. Nya medlemsstater trilskas i början av sitt medlemskap, på grund av ovanan med demokrati och tolerans för just mångfalden.

Statsminister Reinfeldts resoluta nej till Litauens försök att trakassera sitt egets lands minoriteter, fick ett klargörande hur långt EU egentligen har kommit, i frågan om medmänniskans rätt till sin kärlek.

Trots alla reaktionära försök att vilja omkullkasta de segrar som vunnits, så tycks EU stå stadigt vid sina åtaganden att försvara de mänskliga rättigheterna. Det finns mycket att kritisera, men vi kan också glädjas åt det som vunnits!

RLC

Lärare för kärlek över klassgränserna. Gayparaden representerades av hela Sveriges demokratiska organisationer.

Gayvärlden har fått sina kändisar, som en självklar del  av ett gemensamt samhälle. Vink, vink! Hejsan gaysan på er alla!

AIK visar att vara gay inom idrotten är en realitet. Samtidigt med Stockholm Pride pågick gayolympiaden i Köpenhamn, med en hel del medaljörer från hela världen. Gayolympiaden rankas till ett av världens stora idrottsevenemang. 

Djurgården dribblar fram och visar också hur föredömliga dom är. 

Regnbågsevangelisterna och magisk baklängesdans för gladare tider.  

Polisen får stående ovationer från tacksamma åskådare.  

Alla partier och ungdomsförbund var väl representerade, utom ett. För detta parti tycks ha en annan tro än den Jesus gav oss andra kristna. 

Spektakulär karneval och en en hög glädjenivå märktes på åskådarna.

Make love, not war! Och det är väl vad dessa fredssoldater tycks mena. 

RFSL, var bland de allra första att försvara kärleken och rättvisan – de mänskliga rättigheterna. Här har försoningen praktiserats. Moderat eller vänsterpartist gör det samma har han sagt. Runt om i världen är situationen helt annorlunda, med förföljelse, fängelse och mördande.

De politiska organisationerna är genomgående gaypositiva, vilket säger en hel del om det demokratiska klimatet i Sverige. Någonting vi verkligen kan vara stolta över i en natinell gemenskap!

Allianser hit och allianser dit, men först kommer kärleken! V, S och MP kom ut tidigt som gaypartier, och gjorde livet lättare och roligare för många människor. Folkpartister och Centerpartister gick i välfyllda avdelningar tillsammans med hela Sveriges gayparad.

Hej, jag är en liten glad och sällsynt vacker fjäril – syns det?

Den massiva uppvisningen av fantasi och glädje visade inga gränser. Massor av fantastiska kläder och utstyrslar. 

Finansminister Anders Borg, glad och stolt, paraderande tillsammans med Gaymoderaterna, och med hela svenska folket!

Gayparaden visade ett påfallande stort antal andliga uttryck. Bland de kristna  fanns alla dem som inte tvekar på vad Jesus lärt om medmänsklighet och rättvisa. 

De här människorna har mycket att lära dem som ännu inte tagit steget för det Jesus lärde oss!

Jesus är vägen, sanningen och livet! Följ honom, så blir det inte fel!

Den förenade fackföreningsrörelsen seglande förbi, med en jättestor tross av sympatisörer. De politiska organisationerna hade generellt många deltagare

Etnokulturerna i härlighet och mångfaldens blandning.

Söt brandbil och söta brandmän.

En mängd olika gayföreningar, för olika inriktningar har uppstått senaste åren. Och alla vill vara med i den stolta glädjeparaden för alla hbt-personer, men även för en ny normering, för en kärlek och rättvisa som gäller alla Jordens människor.

Med högsta tempo och svängig gungilegungmusik störtade en flodvåg fram bestående av tusentals unga. Det vara QX och radiostationen NRJ som drog fram.

RLC